Vara trecută m-am lăsat de seriale. Neintenționat. M-am plimbat mare parte din vară și toamna m-am simțit ciudat să deschid Netflix, așa că nu l-am mai deschis. Am dat înainte, seriale-clean (cu mici pauze) - look at me so mindful, so demure. Mă arestează poliția cringe-ului dacă mai folosesc această expresie la o lună după trend?
Inițial nu m-am întrebat de ce nu îmi vine să mă mai uit la filme, dar noroc cu peer pressure. Ai văzut ăla? Uită-te la ăla. Trebuie să vezi ăla. Așa am început să mă întreb dacă nu cumva am o problemă. Dar de ce nu mă uit eu la seriale? Dar de ce nu mai pot să mă uit nici la filme? Că am mai încercat și nu mai intră. Și știi ce cred că e? Nu vreau să mai fiu locuită de filmele altora. Am umplut drive-ul cu filmele altora și vreau mai mult spațiu pentru filmele mele.
Dar săptămâna asta am avut o pauză de normal, Slavă Domnului! În weekend am văzut un story care m-a convins să deschid Platforma. Story-ul era despre noul serial Nobody Wants This. Și zicea că a reușit să facă ce n-a mai făcut un serial vreodată - să arate la femei cum e o relație hetero cu un bărbat matur emoțional. De când nu mai văzusem un SF* bun! Open new tab, www.netflix.com, click, play, binge 4 episoade ca popa #punintended.
Într-adevăr, mi-au aproape dat lacrimile să aud din gura unui bărbat replici ca:
- Nu sunt pregătit.
- Vreau să discutăm serios.
- Care e frica ta cea mai mare?
- Vreau să ne conectăm. (Ai înnebunit la cap? Cine se joacă în halul ăsta cu mințile noastre sensibile de femei?)
- Te aleg pe tine.
- Îmi pare rău, am greșit.
- O să mă revanșez.
Și mă întrebam: Oare actorul s-o fi încurcat la replici? Oare câte duble a tras? Că nu cred că în viața lui civilă a rostit vreodată aceste cuvinte în aceste aranjamente.
*e social fiction, nu science fiction.
Vă era dor de Fleabag? Păcat! Phoebe Foster Wallace a ajuns celebră și nu mai pupăm noi așa ceva de cool și original. Trebuie să ne mulțumim cu spin-offuri de rețea, ca Nobody Wants This. Pentu că, pufișorii mei, tipul e rabin. Rabin evreu. Ca să nu mai fie char așa SF. Un rabin parcă are șanse să fie matur emoționaș.
Alte plusuri:
Pentru mine e refreshing să văd/aud replici despre lucruri din prezentul apropiat - tiktok, meme, emoji.
Chiar mai mult decât relația romantică îmi place relația dintre cele 2 surori care au un podcast de succes împreună. Alo! Ina German! Citești? This could have been us. (Ina e sora mea căreia îi propun de 7 ani să facem un podcast împreună, dar nu crede că sunt suficient de cool pentru ea). Îmi place să văd intensitatea dintre ele. Mi-ar plăcea foarte mult să văd un serial doar despre relația dintre 2 surori foarte apropiate. Ceva care să nu fie animat. Serial de oameni mari.
Ce să mai, am aspirat prima serie în 2 zile. Și e doar o serie.
Dar știi ce? Am un mare dar. După episodul 3, a devenit prea evidentă propaganda pro-iudaism și eu lucrez în marketing. Chiar în publicitate. Am făcut și PR and I gotta say, pun pariu că serialul e un proiect de PR pro-evrei. Așa cum Top Gun a fost campanie de PR pentru armata SUA. Vezi? Nu mai bine rămân eu la filmele mele? Ba da.
Pupicei înfățăței!
Laurencia of Bercenia
E inspirat de povestea reala a autoarei https://www.latimes.com/entertainment-arts/story/2024-09-28/erin-foster-nobody-wants-this-true-story
Ce mi-a mai plăcut si mie! Încă nu am dat verdictul de propagandă, vedem ce se întâmplă next. E totuși rabin personajul ăsta după care ne-am topit. :)